"Ginex" pokreće nove linije za proizvodnju inicijalnih kapisli

Bez autora
Mar 09 2011

Goraždanska firma "Ginex" u narednih mjesec dana u proizvodnju će pustiti dvije tehnološke linije za proizvodnju inicijalnih kapisli mokrom smješom. Riječ je o investiciji vrijednoj oko pet miliona konvertibilnih maraka. Puštanjem u rad dvije linije za proizvodnju inicijalnih kapisli mokrom smješom u novizgrađenom objektu, Ginex će okončati proces proizvodnje sa suhom smješom. To će između ostalog značiti i značajniju sigurnost za uposlene, ali i veću produktivnost, pa čak i do 36 posto u odnosu na proces sa suhom smješom. Prošla, ali i tekuća godina u Ginex-u su godine investicija. U prošloj godini postigli su izuzetan uspjeh u poslovanju. Naime, ovo preduzeće koje trenutno zapošljava 405 radnika tokom prošle godine ostvarilo je prihod u iznosu većem od 13 miliona KM, što je za 11 posto više od planiranog, a čak 20 posto više u odnosu na 2009. godinu.

„Ginex“ pokreće nove linije za proizvodnju inicijalnih kapisliGoraždanska firma "Ginex" u narednih mjesec dana u proizvodnju će pustiti dvije tehnološke linije za proizvodnju inicijalnih kapisli mokrom smješom. 

Kako je Feni pojasnio direktor te firme Jusuf Hubjer, riječ je o investiciji vrijednoj oko pet miliona  konvertibilnih maraka.

"Puštanjem u rad dvije linije za proizvodnju inicijalnih kapisli mokrom smješom u novizgrađenom objektu, Ginex će okončati proces proizvodnje sa suhom smješom. To će između ostalog značiti i značajniju sigurnost za uposlene, ali i veću produktivnost, pa čak i do 36 posto u odnosu na proces sa suhom smješom", pojasnio je Hubjer.

Prema njegovim riječima, prošla ali i tekuća godina u Ginex-u su godine investicija.

"U prošloj godini postigli smo izuzetan uspjeh u poslovanju. Naime, ovo preduzeće koje trenutno zapošljava 405 radnika tokom prošle godine ostvarilo je prihod u iznosu većem od 13 miliona KM, što je za 11 posto više od planiranog, a čak 20 posto više u odnosu na 2009. godinu", naglasio je Hubjer.

On je dodao da je tokom prošle godine "Ginex" zaposlio 56 radnika te da broj uposlenih planira povećati i u ovoj godini.

"Ova firma namjenske industrije orijentirana je na izvoz u više od 30 zemalja svijeta, a moram istaći da nam je podršku za nove investicije tokom prošle godine pružila i Vlada FBiH odnosno ministarstvo energetike, rudarstva i industrije koje je ovom preduzeću odobrilo dva granta u iznosu od po 300.000 KM, što nam mnogo znači", kazao je direktor firme "Ginex" Goražde.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik